om rhodesian ridgeback's og andre hundeaktiviteter
 

Rally:

Rally-O - er lige noget for en Ridgeback, her må man snakke med hunden og bruge tegnsprog som ofte adlydes meget bedre af vores Ridgier - og ikke mindst, der sker noget nyt hele tiden - tålmodigheden ved lineføring/fri ved fod mistes ikke så nemt under vejs (O; og her belønnes ros og glad samarbejde mens hårde korrigeringer og fy-ord straffes med minus point.

 

DATO

STED

KLASSE

RESULTAT

20-11 11

BRØRUP

RALLY EKSPERT

95 POINT – NR. 4

30-7 11

VEJEN

RALLY EKSPERT

98 POINT – 1. PLADS

29-7 11

VEJEN

RALLY EKSPERT

85 POINT – 3. PLADS

21-5 11

BREDSTEN

RALLY
EKSPERT

90 POINT -
BESTÅET

5-9 10

LUNDER-SKOV

RALLY EKSPERT

88 POINT - BESTÅET

14-8 10
RØM

VEJEN

RALLY ØVEDE

96 POINT - BESTÅET RØM

4-7 10

VEJEN

RALY ØVEDE

95 POINT - BESTÅET

5-6 10

VEJEN

RALLY ØVEDE

84 POINT - BESTÅET

21-6 09
RBM

HADSTEN

RALLY BEGYNDER

98 POINT – 3. PLADS RBM

10-5 09

GESTEN

RALLY BEGYNDER

83 POINT – BESTÅET

3-5 09

FREDERICIA

RALLY BEGYNDER

90 POINT – 3. PLADS

Brørup 20. november 2011

Prøven blev afholdt i en sportshal, det passede damen rigtig godt, hun var i hopla. Jeg lavede vores "plads bliv, vend og tag et skridt, indkald" lidt forkert idet jeg vendte og tog et skridt i samme bevægelse hvilket gav et fratræk på 3 point de 2 sidste points fratræk er sikkert på helhedsindtryk da Caziba tøvede i stå fra plads og jeg måtte give ekstra kommando.
Vi fik samlet 95 point, blev nr. 4 i klassen med 2. pind til championtitlen (O=

Vejen 30. juli 2011

Endelig en tur næsten uden førerfejl (O;
Vi fik 2 point i fratræk for at starte for langt fra startskiltet, det var der lige en anden dommer, der havde sagt man selv måtte bestemme, bare man var inden for banemarkeringen - så det skal man passe på med!
Ellers gik Caziba flot, der var et sted på banen alle bare skulle snuse, men hun tøvede kun ganske kort før hun satte sig på plads, så vældig tilfred med hende!
JUHUU 98 point, en 1. plads og 1. pind til Rallychampion  - dygtig Caziba (O;
  

Vejen 29. juli 2011

En rigtig udfordrende bane lagt af Johanna Allanach, midten af banen var et keglehelvede, hvor vi skulle bruge de samme kegler flere gange og 2 kegleøvelser krydsede hinanden.
2. øvelse var en bakke lige foran springet som stod lige foran fristende 8-tal, som man med en stor hund landede lige foran.
Vi fik ikke gået banen mere end 1,5 gang (foretrækker at gå den 3 gange) ved banegennemgangen da alle deltagere mødtes midt på banen og måtte vente på hinanden i keglerne.
Jeg spejlvendte en foran sit højre plads, tror jeg det var, med en venstre plads i tredje sidste øvelse (minus 10 point) - men ret stolt af, at vi kom rigtig igennem keglerne kun med et ganske kort stop "hvor ska' vi hen du, nåee ja", her gik rigtig mange fejl bane - det kan man næste se af at Caziba og jeg kunne få en 3. plads med kun 85 point i en rigtig stor klasse.
Rigtig sjov og udfordrende bane - ikke nem at få en pind i, men sjov at gå!

Bredsten 21. maj 2011:

ØV - gik forkert ind i slalom uden at opdage det (man skal vel venstre om skiltene ik'!? hmm...) ja flot siger jeg bare - er det måske ikke det, man altid terper med sine agility hundefører prummphh......
Caziba gik rigtig godt (søde Zibse), så er det sgu'  surt at miste en pind til champion-titlen og bare en enkelt gang, prøve at få 100 point - nå 90 point så vi bestod alligevel - så på den igen! (O:

Vejen 4. juli 2010:

 

2. Rally øvede - pyyy det var godt nok en varm dag med masser af sol og 25-26 grader men det er jo ens for alle hunde.

 

Jeg var stadig nervøs, men knapt så meget som sidste gang, og det hjalp Caziba lidt.

 

Jeg havde god gavn af mine overvejelser fra sidste gang, så jeg var mere tydelig i min hjælp/kommandoer.

 

Vores 5 points fratræk var b.la. i en "sit gå rundt sit" hvor jeg stoppede alt for kort før vi gik videre, og så havde vi en snus til en kegle i slalom, og en snus midt i "fristende 8-tal" altså ikke til skålene, men til jorden, det er det eneste jeg kan komme i tanke om af fejl, og jeg kan heller ikke se andre på videoen, så der må også være trukket lidt i samlet indtryk.

 

Jeg var rigtig godt tilfreds med vores præstation i VARMEN og jeg ved nu, at bare jeg gør mit arbejde ordentligt, så skal Caziba nok gøre hendes job (hun plejer ikke gå og snuse, så det tror jeg ikke vil være noget hun gør til en vane (O=

 

Dagens score var 95 point i en rigtig stor klasse, hvor vi lå i den bedste 3-del sammen med Cekesi, som fik 98 point og lå lige udenfor pladsering, da der var 3 med 99 point. Det er da meget godt gået af et par ridgier ((O=

Vejen 5. juni 2010:

Vores første prøve i Rally øvede. Det var herligt vejr sommeren startede denne week-end, måske lidt til den varme side for en prøve men det luftede dejligt.

 

Jeg var af en eller anden grund frygtelig nervøs, måske fordi Caziba hele ugen ikke rigtig havde syntes jeg var et hit, men for en gangs skyld foretrak Lars frem for mig. Jeg vidste hun kunne alle øvelserne til UG, så faktisk ingen grund til nerver - men det er man åbenbart ikke selv herre over.

 

Det virkede som om jeg skulle trække Caziba med rundt - men da jeg senere så video af præstationen var det faktisk ikke så slemt og jeg kunne tydeligt se, at jeg bare skulle være lidt tydeligere i min hjælp/komandoer til hende end jeg er til træning, så vil den være i hus med nogle flere point (så en video fra dagen er super at have - tak for det Lars).

 

Vi lavede en fejl øvelse hvor Caziba ikke fik sat sig helt ned i en "sit, vend omkring og sit" - jeg valgte ikke at lave øvelsen om hvilket gav 10 minus point og så havde vi lidt uro før en drej til venstre, hvor Caziba troede, hun skulle tage springet tilbage så jeg kom til at gå lidt ind i hende (det skal man bare ikke) - her skulle hun bare have været forberedt med en "venstre om" så hun vidste vi skulle dreje (normalt følger hun mig bare) - det gør vi om næste gang (O; men bøvlet gav klaps i næste øvelse "1-2-3 skridt tilbage" hvor hun i 2 skridt tilbage blev siddende og nølende måtte trækkes igang med ekstra kommando hvilket har trukket point.

Vi fik ialt 84 point og bestod.

 

TILLYKKE!!! til Stinne & Zuki som blev RØM og Helle & Cekesi med deres 1. plads, dagens bedste i øvede klasse.

Hadsten juni 09:

 

Så fik vi vores første Rally titel i hus - RBM (Rally begynder mester).

 

Caziba var i hopla fra øvelse 2 efter ikke rigtig at have gidet løbe i øvelse 1, men vi fik da en 3. plads og brormand Cekesi fik en 2. plads af 20 fremmødte hunde - så 2 ridgebacks på podiet var da godt gået, vi var iøvrigt dagens eneste Ridgier, begge fik 98 point men Cekesi den hurtigste tid (O;

 

TILLYKKE til Helle & Cekesi - forhåbentlig ses vi til nogle hyggelige timer i Rally øvede!

 

 

Video fra dagen:

Gesten maj 09:

 

I dejligt maj vejr ikke for varmt og ikke for koldt var vi oppe til vores 2. prøve.

 

Caziba var ikke i hopla og da jeg i vores 4. øvelse, dæk fra gang fik viklet linen ind under Cazibas forben og måtte hente den ud igen, gik det galt - man skal ikke pille ved damen når hun arbejder! Så vi måtte lave 2 øvelser om og bøvlet med linen trak ned i helhedsindtryk - men vi bestod med 83 point, så nu mangler vi lige at bestå en gang mere for at være Rally begynder mester.

 

Stort stort tillykke Stinne & Zuki med jeres førsteplads i Rally øvede - Godt gået! - også tillykke Helle & Cekesi med jeres 95 point i Rally begynder så står vi lige - vi har banket jer en gang og I har fået revance og fører på point (O;

Fredericia maj 09:

Caziba og jeg var for første gang til prøve i Rally - og jeg må bare igen konstaterer at en ekvipage ikke bliver bedre end føreren!

 

Jeg fjols kunne åbenbart ikke læse et skilt eller rettere se et rødt larmende STOPskilt i slutningen af "foran sit - højre rundt OG PLADS" men gik direkte fra højre rundt til næste øvelse - POKKERS - 10 points fratræk i en øvelse som Caziba bare aldrig laver fejl i !! - DAM, POKKERS, SHIT.....!

- NÅ kan jo ikke laves om og en 3. plads er jo heller ikke at kimse af, men det er da en rådden måde at smide sin 1. plads væk på - der er måske en enkelt eller to der er en smule lettede over ikke at skulle høre pral om 100/100 i første hug (((O;

 

Tillykke Helle & Cekesi begynder bestået og Stinne & Zuki øvede bestået.

© jette fuglsang
Lav din egen hjemmeside med mono.net