om rhodesian ridgeback's og andre hundeaktiviteter
 

"Venlighed er et sprog,
som selv den stumme
kan tale og den døve høre!"

G.N. Bové

 

 

 

Hundesprog

er et spændende emne!
Hundene er rovdyr udstyret med drabelige våben, det kunne let gå galt, hvis ikke de havde en måde at omgås hinanden på uden at komme op at slås. Det kunne få fatale følger hvis de levede frit sammen i naturen.
De fleste hunde bryder sig f.eks. ikke om at gå direkte mod og tæt forbi andre hunde, de ikke kender (slet ikke i snor). Derfor bruger de b.la. dæmpende signaler (er "høflige" over for hinanden).
De bruger også dæmpende signaler over for mennesker, vi kan svare med de signaler, vi fysiksk er i stand til at bruge.

DÆMPENDE SIGNALER kan f.eks . være:
Slik om snuden, gabe, smaske, se væk (ikke direkte øjenkontakt), blinke (altså ikke stirre), lange mundvige, vende siden eller ryggen til, sætte/lægge sig, langsomme bevægelser, lav haleføring, beskæftige sig med noget andet, som at snuse eller tisse, øre holdes lavt evt. tilbage, halvlukkede øjne, overlinien af ansigtet gøres lang og flad, lav kropsholdning, klø sig, løfte en pote mm.
Hunden dæmper os ikke kun for at fortælle os, at de ikke bryder sig om situationen, men også for at svarer os og andre hunde på signaler hunden har modtaget og bare for en sikkerheds skyld for at vise at de har venlige hensigter når de nærmer sig mv.

TRUENDE ELLER AFSTANDSØGENDE SIGNALER
vil ofte være det modsatte af de dæmpende signaler.


Har du fået lyst til at se mere kan du vælge i menuen til venstre.

 

 


© jette fuglsang
Lav din egen hjemmeside med mono.net