om rhodesian ridgeback's og andre hundeaktiviteter
 

AKTIVITETS
SPIL – 1:

(KLIK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKTIVITETS
SPIL – 2:

(KLIK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKTIVITETSSPIL – 3:
(KLIK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RINGSPIL:

(KLIK)

 

Man kan købe forskellige former for træspil til hundene.
Der skal fyldes noget af hundens mad eller guf i spillet og så er det meningen, at hunden selv skal finde ud af at få fisket det ud.
Som i alle øvelserne er det forbudt at rette på hunden med nej eller lignende, men ros så snart den gør det rigtigt for hvert lille fremskridt! Og lær den at være forsigtig ved spillet – jeg har brugt at lægge hånden over spillet uden brug af ord, hvis Caziba blev voldsom eller brugte poterne.

 

SKUBBE MED BRIKKER:


Dette spil går ud på at hunden skal puffe rundt med nogen brikker, der kan skydes frem og tilbage, under dem ligger maden.
Det der gør dette spil ”svært” er at brikkerne ikke kan skydes til siden men kun frem og tilbage, så hunden skal i starten stå ret lige foran spillet.
Caziba må kun bruge snuden til at skubbe med, det er for nemt at bruge poterne.

Her kan du f.eks. købe alle spil fra Nina Ottosson:
loppetjansen

 

TRÆSPIL - her gjort sværere med en klods i den ene ende, den skal fjernes før brikkerne kan skydes frem og tilbage

RAMME ET HUL I KASSEN:

 

Dette træspil består af en kasse med hul i låget, der er forskellige låg til spillet med forskellige størrelse huller, samt 2 klodser, også af forskellig størrelse, på den måde kan man varierer sværhedsgraden.


Man lægger guffer ned i kassen som har en skrå bund, lukker låget og nu er det meningen at hunden skal putte træklodserne ned gennem hullet og derved skubbes gufferne ud gennem et hul i bunden.
Som i ovenstående spil er det meningen, at hunden selv skal finde ud af at få maden ud – men gør det lettest muligt for den i starten.
Start med at stille den lille klods oven på låget med det største hul, så skal hunden kun skubbe til klodsen får at få bonus og dermed finde ud af at kassen er en fødekilde.
Når hunden har lært det, gøres øvelsen gradvist sværere med de forskellige låg og klodser. Flyt klodserne længere og længere væk fra spillet efterhånden som hunden lærer spillet at kende. Når hunden kender øvelsen 100%, kan man gemme klodsen, så hunden skal finde den først.

Husk kun ros til hunden ingen ris!

Her kan du bla. købe spillet:
loppetjansen

 

TRÆSPIL - her har caziba gang i den store klods og låget med det største hul

GUF UNDER KLODSER:

 

Der skal fyldes noget af hundens mad eller guf i spillet og så er det meningen, at hunden selv skal finde ud af at få fisket gufferne ud.
Som i alle øvelserne er det forbudt at rette på hunden med nej eller lignende, men ros eller klik så snart den gør det rigtigt, for hvert lille fremskridt! Og lær den at være forsigtig og ikke tygge i brikkerne – jeg har brugt at lægge hånden over spillet uden brug af ord, hvis Caziba blev voldsom eller brugte poterne.

 

Dette spil går ud på at hunden skal løfte klodserne af og finde gufferne under dem.


VARIANT: Man kan variere øvelsen ved kun at gemme guf under én af klodserne, hunden må ikke løfte klodserne for at se hvor guffen er, men skal snuse sig frem – start med at hunden sidder og ser på hvor du gemmer guffen. Løfter hunden den forkerte klods, tager du guffen under den rigtige og hunden skal ”sitte” sig igen, mens du gemmer på ny o.s.v. - husk mega ros når hunden finder den rigtige klods!

Her kan du købe spil fra Nina Ottosson:
loppetjansen

 AKTIVITETSSPIL 3 - her går det hurtigt

RINGSPIL:

 

I denne øvelse har jeg brugt bagvendt indlæring – altså startet med slutningen af øvelsen, ringen lagt omkring pinden.
Jeg startede med at sitte Caziba af og viste hende, hvad jeg forventede at hun skulle gøre - lagde ringen ned over pinden og sagde ”dyygtiig Jette” (ser ret sjovt ud, når hun sidder der med hovedet på skrå og kigger, man kan næsten se hvordan hjernecellerne bliver vendt)


Nu sagde jeg ”værs'go”, det var Cazibas tur.
Jeg blev temmelig forbavset, da hun gik hen og tog en ring og smed den ned over den sorte pind i midten og gjorde det 2 gange mere - hmm.. 150 point.


Jeg vil næsten sige heldigvis kunne hun ikke dagen efter – det havde næsten været for nemt. Hun lægger ikke ringene på, men kaster dem, så det er lidt svært, men hun ved hvad øvelsen går ud på og syntes det er sjovt, selvom hun sommetider skal have 3-4 forsøg før hun rammer.


Hvis din hund ikke kan forstå øvelsen på ovenstående måde kan du bruge klikker.

Klik når hunden samler ringen op – derefter når den nærmer sig spillet med ringen – så når den slipper ringen i nærheden af en pind – nu skal den slippe nærmere og nærmere eller over en pind. Det vil selvfølgelig være nemmere for hunden at lægge ringen over pinden end at kaste den.

Super link til en trin for trin
klikker-indlæringen af denne øvelse: ringspil

RINGSPIL - baahhh... det er da nemt nok!
 
© jette fuglsang
Lav din egen hjemmeside med mono.net